Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az egyensúly megtalálásról
  2015-09-23 21:57:35, szerda
 
  Az egyensúly megtalálásról





Kérdés: Hogyan találjuk meg az egyensúlyt, az egyéni akaratunk, s az élet természetes áramlása között?

Eckhart Tolle:
Azáltal, hogy a jelen pillanattal összhangba vagy, egyben a te akaratod, az egyetemes akarattal is összhangba lesz, amit nevezhetsz ,,Isten akaratának" is. Te nem egy elkülönült akarattal bírsz. Az elkülönült akarat, az egyén önérzetét akarja növelni vagy erősíteni. Az elkülönült akarat, a ,,nekem", az ,,Én", az egó miatt aggódik. Viszont van egy isteni Tudatosság, az egy Tudatosság, ami egy fejlődési impulzus. Amit mi, itt, ebben a pillanatban is csinálunk, az önmagunk, ezzel való összhangba hozása.

A nem-ellenállás azért életbevágó, mert addig, míg a jelen pillanat felé ellenállásban vagy, addig a kis egós akarat csapdájában leszel. Az egós akaratnak le kell ülepednie - ez a jelen pillanat felé való megadás, és megadás afelé, ami van. Mikor belsőleg összhangba hozod magad azzal, ami van, akkor ez először majdnem a gyengeség pozíciójának látszik, s ezt félre lehet értelmezni valami olyannak, mint ami megakadályoz téged abban, hogy hatékony lépéseket tegyél. Viszont, az elfogadása annak ami van, az teljesen összeegyeztethető bármi válasszal, amit a jelen pillanat igényel. Bármihez, amit ebben a pillanatban szeretnél, hogy megteremtődjön, hogy megnyilvánuljon, hogy elvégződjön - ahhoz először, el kell hogy fogadj bármi formát, amit ez a jelen pillanat felvesz, hogy az összhangba legyen avval.
Csak vegyük észre ezt a pillanatot. Például, mikor beteg vagy, nem azt mondod, hogy ,,Nekem el kell fogadnom ezt a betegséget, a tényt hogy beteg vagyok, azt, hogy ettől szenvedek", mivel ez egy egész fogalmi történet. Minden, amit neked el kell fogadnod az az, hogy ez a pillanat úgy van, ahogy van. Ténylegesen sosem egy betegség van ebben a pillanatban, csupán egy fizikai állapot. Lehet az, fájdalom, lehet az gyengeség, képtelenség, kényelmetlenség. Azok a dolgok ott lehetnek, s ez az egyetlen dolog amit elfogadsz: Ez a pillanat úgy van, ahogy most van.

Ha le vagy ragadva valahol a sárban, nem azt mondod, ,,Oké, sárban vagyok, el kell fogadnom ezt, és én itt vagyok - nem foglalkozom semmilyen akcióval, mivel el kell fogadnom azt, ami van." Ez a pillanat immáron, mindig úgy van, ahogy van, s ezzel kapcsolatban semmit se tehetsz. Ez az, amit elfogadsz. Ekkor viszont, olyan akció bukkan fel, aminek más energiája van erre. Az az akarat, ami abba áramlik bele, amit te teszel, az már nem egós. De mikor nem fogadod el ezt a pillanatot, akkor az akarat szembe megy az Univerzummal - ez az amit az egó tesz. Ez negatívitás, küzdelem valamivel szemben, aminek mondhatni, nem kéne ott lennie. Ha negatívitást használsz, akkor az egó csapdájába estél. A ,,kis akaratnak" le kell ülepednie azért, hogy a még erőteljesebb /hatalmasabb/ akarat áramoljon keresztül, s hogy a szituációval foglalkozzon. Ez teljességet teremt, s nem pedig elkülönít attól. Ez egy a teljességgel. Mikor ez működik, akkor egy másik szó van az egyetemes akaratra - intelligencia. Ez csak akkor van, mikor ránézel egy helyzetre, teljesen elfogadod ennek a pillanatnak a van-ságát, s persze ekkor, szükség lehet az akcióra.

Mihelyst ott a megnyílás - az elfogadáson keresztül - akkor a következő lépés, amivel foglalkozol, még sokkal erőteljesebb lesz. Van egy Buddhista kifejezés, a ,,helyes akció," ami csak a Tudatosság igaz állapotából bukkanhat fel. Neked először ki kell kerülnöd az egóból, mielőtt a helyes akcióval rendelkezhetnél. Buddha arról a tudatos felébredt állapotról beszélt, amiből ez kiáramlik. Lemondani a kis akaratról, az mondhatni az, hogy ,,igent" mondunk a jelen pillanatra. Ez nem nagy ügy, csupán annyi, hogy igent mondunk arra, ami van - mivel az már valahogyan van. Miért is panaszkodnánk valamivel kapcsolatban, ami van? Ez őrültség, azonban megszokott.

Feladva az egós akaratot, minden amit tenned kell az az, hogy nem panaszkodsz avval kapcsolatban ami van. Légy összhangban azzal a van-sággal ami van - emberek, szituációk, bármi - ez már úgy van, ahogy az van. Ez az elkerülhetetlensége ennek. Legyél barátságos avval, ami van, és az első alkalommal intelligens leszel. A megadás egyszerű akciójánál, ami a jelen pillanat elkerülhetetlensége felé van, egy másik energia jön elő. Hívhatnád ezt egyetemes akaratnak, hívhatnád ezt intelligenciának, hívhatnád ezt a kreatív megoldásnak bármi felé, ami úgynevezett ,,probléma." Hívhatnád ezt olyan bejövő erőnek, ami nagyobb, mint az elméd korlátozott ereje. Vagy lehet, hogy ez használja az elméd, s hirtelen a helyes dolgot mondod ki, már ha azt a szituáció igényli. Hirtelen szavak jönnek elő - honnan jönnek a szavak? Nem tudod, hogy mit fogsz mondani a következőkben. Ezek egy mélyebb szintről jönnek, mivel az intelligencia használja az elmét.

Te és az Univerzum eggyé váltok, s ez mint olyan, rajtad keresztül teremtődik meg, mint ezen formaként. Ez a szépsége ennek. Mikor a meg nem nyilvánult beáramlik ebbe a világba, akkor formát ölt fel. A legtöbb gondolatuk, ami az embereknek a fel nem ébredt állapotukban van, az ismétlődő, régi gondolat, kondicionált gondolkodás, a múlt által kondicionálva. Minden, amire ekkor te támaszkodhatsz, az az, ami neked a múltban felgyülemlett, a kondicionált gondolkodáson keresztüli kezelése a dolgoknak. Mikor a megadás egyszerű akciója megnyitja az elméd, ekkor lehet azt úgy használni, mint egy eszközt. Ekkor, lehet, hogy egy olyan gondolat jön elő, ami eredeti és friss és új. Ez a forma születése. A gondolat születése megteremti a forma születését. Az Univerzum úgy használ téged, mint egy közlekedési eszközt vagy egy csatornát, amin keresztül teremt. Ti egyek vagytok. Használhatja az elméd, és ez gondolattá, szavakká, fizikai dolgokká válhat. Ez az a mód, melyben az elméd ténylegesen egy hasznos eszköz lehet - összhangban a nagyobb Intelligenciával, az Egy Tudatossággal.

Ez mind a jelen pillanattal kezdődik, s a jelen pillanat felé való viszonyoddal. Barátságosság vagy ellenségesség? Megengeded azt, vagy küzdesz vele, ellenállsz neki? Ez az egó vége - mivel az egónak ellenállás kell. Az egó panaszkodáson keresztül él túl, tagadáson keresztül él túl, vagy valami mást akar.

A jelen pillanat a tanító. Dolgozz ezzel - ez minden, ami neked kell, igazából. Ez a ,,kis akarat" vége, ami nem is olyan nagy egyébként. Bármit is hoz létre, még több problémát teremt.

Ez annyira egyszerűnek látszik, és egyszerű is. És mégis, mivel több ezer éves szokás-minták vannak, az emberek gyakran mondják nekem,"Annyira nehéz a jelenbe lenni és megengedni azt, hogy az legyen." Persze, az ellenkezője az igaz. Az élet egyre nehezebb, ha nem ezt teszed. Amit te elfogadsz, az ennek a pillanatnak a formája. Nem több. Ekkor, látod mi az ami kell. Nem igazán vagy intelligens addig, míg ez meg nem történik.

Néha, megtartva a Jelenlét egyszerű terét, aktivizálódnak más tényezők is, amik ekkor jönnek be, látszólag, kívülről megváltoztatva a szituációt. Te a totális intelligenciát aktivizáltad. Az nem szükségszerűen ezen a formán keresztül jön be. Ez az, amiért az emberek egyidejűleg megtörténő dolgokról beszélnek, hirtelen egy hasznos tényező jön be, hirtelen a megfelelő személy tűnik fel, a megfelelő dolog történik. Majdnem hogy természet feletti, mikor nem is tudod, hogy ez természetes - ez természet felettinek látszik, mivel a legtöbb ember nem használja ezt.

Mikor megtartod a Jelenlétet, néha a változás nem az akciódon keresztül történik. Számos szituáció van, ahol az akció, ebben a pillanatban, nem lehetséges. Néha nincs semmi, amit tehetnél, mindamellett, folytatni tudod a jelenlétet. Ekkor, egy nagyobb intelligencia az, ami aktivizálódik. Nagyon gyakran úgy fogod találni, hogy a változás a szituációban történik meg.

Ez a nagyobb intelligencia, nem olyan fogalmi intelligencia, amit IQ tesztekkel mérhetsz meg. Ez a nem-fogalmi intelligencia. A fogalmi intelligencia, az az a képesség, hogy megtartsuk az információt, analizáljunk, stb.stb. Ez egy piciny töredéke annak, ami az intelligencia maga. A nem-fogalmi intelligencia az roppant nagy. Ilyen mód sorsunk az, hogy életünk ennek a műalkotásává váljon. Ennek nem csupán arra a tudatossági állapotra kell korlátozódnia, mikor a kreatív munkádat végzed. Bármilyen dolognak van egy kreatív szikrája, egy elevensége, egy minősége, egy újdonsága, egy frissessége. Te, a nem-fogalmi intelligenciával vagy kapcsolatban, az éber Csenden belül. Mindenkinek meg van ez, mivel lényegük ez. Ez az igazi intelligencia. Hogy milyen mértékben vagy kapcsolatban ezzel, azt lehetetlen megmérni semmilyen IQ teszten keresztül. Legvégül is, nem tudod megmérni a kreativitást.

Nagyon gyakran, a jelen pillanati forma úgy tűnik, hogy korlátozza az életed, néha ez összeütközésbe kerül a szabadságoddal. A test beteggé válhat, nehéznek találhatod, hogy mozogj. Mikor valami drasztikus történik, ha képes vagy megtanulni elfogadni azt, egy ici-pici tágasság jön be az életedbe. Azt mondod, ,,ez az, ami van." Csak egy ici-pici tér nyílik meg, s te már nem pusztán egy ellenálló entitás vagy. Ekkor, ráébredsz arra, hogy te, lényegében, a formamentes tér vagy. Más szavakkal, megtaláltad a belső békét. Először ez nagyon finoman van a háttérben, bármely szituáció közepén. Ez a béke erőteljes /hatalmas/. Ez annyira erőteljessé válhat, hogy eltörölhet majd nem bármit. A béke az a formamentes, ami benned van. Azáltal, hogy elfogadod a formát, a benned lévő formamentes megnyílik. Ez az, ahogy valami valamennyire látszólag rossz - egy korlátozás - úgy válik egy réssé annak a ráébredésére, hogy ki is vagy te igazából.

Közzétette: www.fenyorveny.hu

Forrás:
Link
 
 
0 komment , kategória:  Fényörvény: üzenetek-tanítások  
Címkék: intelligenciával, intelligenciának, kényelmetlenség, rendelkezhetnél, megnyilvánuljon, szabadságoddal, megteremtődjön, aktivizálódnak, intelligenciát, szükségszerűen, megváltoztatva, összeütközésbe, támaszkodhatsz, kondicionálva, ellenállásban, intelligencia, következőkben, panaszkodáson, panaszkodnánk, felgyülemlett, gondolkodáson, barátságosság, ellenségesség, korlátozódnia, tudatossággal, aktivizálódik, megtalálásról, negatívitást, erőteljesebb, használhatja, kapcsolatban, kondicionált, valamennyire, univerzummal, aktivizáltad, műalkotásává, egyensúly megtalálásról, egyéni akaratunk, élet természetes, jelen pillanattal, egyetemes akarattal, elkülönült akarattal, elkülönült akarat, egyén önérzetét, isteni Tudatosság, fejlődési impulzus, nem-ellenállás azért, jelen pillanat, egós akaratnak, gyengeség pozíciójának, elfogadása annak, teljesen összeegyeztethető, Eckhart Tolle,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
210 éve született a SZÓZAT meg...  Szívem  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  A televizió nem a kultúrát kép...  Paul David Tripp Április 20  Egy bizonyos határt  Egy bizonyos határt  Rátalálsz  Sose bánj semmit  Csak a fogyatkozás látható  Az igazi szeretetért rendszeri...  Kerüld el az evangélium örömén...  Png férfi  Az igazi szeretetért rendszeri...  Leonardo da Vinci gondolata  Png kutya  Hogy lehet megtartani  Leonardo da Vinci gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Mindig jusson idő nevetni  Paul David Tripp Április 21  Minden harmadik...  Reménység és erő Krisztustól e...  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Segítsük barátainkat, hogy meg...  A sors  Szép estét  Png lepke  Ne kapaszkodj magasabbra,  Csak a fogyatkozás látható  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Sokan azt tartják  Tavaszi kép  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Akarat  Facebookon kaptam  Esti kép  Szívem  Soha ne kedvezz...  Nem számIt  Akarat  Radikális szeretet  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam Krisztinától  A Megváltó szolgálatában  Png ház  Régi emberek, akikre máig büsz...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem  George Byron - Ahogy itt jár -...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Erdőn  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Paul David Tripp Április 20  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Gonosz démon-álarc  A jó emberek mindig szépek mar...  Miért nem menti meg Jézus a jó... 
Bejegyzés Címkék
egyensúly megtalálásról, egyéni akaratunk, élet természetes, jelen pillanattal, egyetemes akarattal, elkülönült akarattal, elkülönült akarat, egyén önérzetét, isteni Tudatosság, fejlődési impulzus, nem-ellenállás azért, jelen pillanat, egós akaratnak, gyengeség pozíciójának, elfogadása annak, teljesen összeegyeztethető, pillanatban szeretnél, összhangba legyen, tényt hogy, egész fogalmi, fizikai állapot, egyetlen dolog, pillanat immáron, akarat szembe, szituációval foglalkozzon, egyetemes akaratra, elfogadáson keresztül, következő lépés, helyes akcióval, tudatos felébredt, jelen pillanatra, egós akaratot, első alkalommal, megadás egyszerű, másik energia, kreatív megoldásnak, elméd korlátozott, helyes dolgot, szituáció igényli, mélyebb szintről, intelligencia használja, szépsége ennek, legtöbb gondolatuk, múlt által, múltban felgyülemlett, kondicionált gondolkodáson, olyan gondolat, forma születése, gondolat születése, forma születését, közlekedési eszközt, elméd ténylegesen, hasznos eszköz, nagyobb Intelligenciával, egónak ellenállás, emberek gyakran, jelenbe lenni, élet egyre, totális intelligenciát, formán keresztül, emberek egyidejűleg, hasznos tényező, megfelelő személy, megfelelő dolog, legtöbb ember, akciódon keresztül, nagyobb intelligencia, szituációban történik, nem-fogalmi intelligencia, fogalmi intelligencia, piciny töredéke, intelligencia maga, roppant nagy, műalkotásává váljon, tudatossági állapotra, kreatív munkádat, kreatív szikrája, nem-fogalmi intelligenciával, éber Csenden, igazi intelligencia, jelen pillanati, test beteggé, ici-pici tágasság, ellenálló entitás, belső békét, béke erőteljes, benned lévő, korlátozás &#8211, réssé annak, intelligenciával, intelligenciának, kényelmetlenség, rendelkezhetnél, megnyilvánuljon, szabadságoddal, megteremtődjön, aktivizálódnak, intelligenciát, szükségszerűen, megváltoztatva, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2237
  • e Hét: 17109
  • e Hónap: 31014
  • e Év: 160721
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.